WZC Wapenveld 4 - VSCO'61 5 4-2

Zaterdag 10 oktober 2015        WZC Wapenveld 3 - VSCO'61 5   4-2

Vandaag de wedstrijd tegen VSCO'61 5. Vanaf het moment dat bekend werd, dat we na 5 jaar elkaar niet tegen gekomen waren, elkaar weer zouden treffen, keken we uit naar deze wedstrijd. Een weerzien met behoorlijk wat oud bekenden. WZC 3 heeft het op dit moment niet ruim in de selectie en beschikte vandaag ook weer over 12 man. Aan de ene kant hoef je als leider niet lang na te denken over een opstelling en de wissels, aan andere kan zou het wel eens fijn zijn om over 13 of 14 man te beschikken. De opstelling bracht toch nog wel wat hoofdbrekens met zich mee. De kracht van VSCO was bekend en daar moest WZC 3 een oplossing vinden. Er kwam dan ook wel een enigszins verassende opstelling uit de koker van de leiders / trainers:

12. Douma, 13. Rein Rorije (c), 5. Henri Doornink, 19. Wim Buter
8. Henry Blom, 14. Hendry Eilander, 4. Gerbrand van der Horst, 3. Erwin Kersing
17. Geert Jan Smit, 20. Timon Bijsterbosch

wissels: 15. Jan van der Vrugt

Op de prachtige zaterdagmiddag 10 oktober speelde WZC haar 4e competitiewedstrijd van het seizoen. Oude bekende VSCO kwam op bezoek. In de afgelopen jaren zaten we geregeld bij elkaar in de competitie en dit waren altijd leuke duels.

Onder een heerlijk zonnetje trapt WZC om half 3 af. De leiding is deze middag in handen van de heer Rorije. We zijn nog niet goed en wel begonnen of het staat al 0-1. Na een snelle uitbraak aan de rechterkant van het veld wordt de achterlijn van WZC behaald. De bal wordt goed teruggelegdt en valt via de paal in de goal. Flinke domper voor WZC en het is zaak om de koppies de lucht in te krijgen. Het zal toch niet zo'n middag worden schiet door het hoofd. Het spel golft op en neer, toch is ht WZC dat gevaarlijker isin de eerste helft. WZC heeft meer balbezit en dit resulteert dan ook in een aantal kansen. De 1-1 valt iet wat gelukkig. Een vrije trap wordt slecht verwerkt door de keeper van VSCO, en de goed meegelopen gerbrand krijgt de bal via zijn schouder in het verlaten doel. Een mooie opsteker voor WZC wat na de 1-1 ook blijft voetballen. Bij vlagen zelfs goed voetbal, de vrije man wordt gezocht en vanuit daar wordt er naar een voetballende oplossing gezocht. WZC blijft gevaarlijker dan VSCO en na weer een aanval van WZC komt de bal voor de goal van VSCO, waar doornink de bal niet tussen de palen krijgt komt hij uiteindelijk voor de voeten van Kersing, deze twijfelt niet en schiet de bal zuiver binnen, 2-1 voor de padden! Heerlijke goal van het collectief en de verdiende voorsprong. De 3-1 is een prachtige aanval van WZC. Gerbrand krijgt de bal aan de rechterkant van het veld en stoomt naar binnen, ziet Geert Jan vrij staan die in 1 beweging de diepgaande Timon richting doel stuurt, Timon blijft oog in oog met de doelman uiterst koel en werkt keurig af. 3-1 WZC! Kort hierna fluit de scheids voor de rust en gaat WZC met een lekkere 3-1 naar de thee. In de rust wordt duidelijk gemaakt dat we er nog lang niet zijn.VSCO heeft de beschikking over maarliefst 5 wissels en die zullen in de tweede helft vast hun opwachting gaan maken. Dit blijkt ook, na rust staat er een ander elftal in het veld en dit is goed te merken.

De eerste 10 minuten van de tweede helft zijn een totaal andere dan de eerste helft was. VSCO heeft veelvuldig balbezit en beide backs spelen als het ware als buitenspelers. Gelukkig voor WZC resulteert het niet in doelpunten en overleeft WZC deze eerste minuten. Enkele keren weet WZC via de counter er uit te breken maar ook aan deze kant geen noemenswaardige momenten. Als de storm wat is gaan liggen komt Jan in het veld voor de moegestreden Timon en gaat WZC nog even in de 5-4-1 opstelling verder. Een kwartier voor tijd krijgt WZC de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Na goed doorgaan in de 16 geeft Geert Jan de bal voor op Kersing die een opgelegde kans krijgt om zijn 2e van de middag te maken, helaas verdwijnt de bal naast de goal. 10 minuten voor tijd valt dan helaas de 2-3 en wordt het nog even billenknijpen voor WZC. Niet echt een uitgespeelde actie van VSCO maar meer een frommelgoal. Maar helaas tellen die ook. WZC moet nog even het koppie erbij houden.  Na een lange uithaal van keeper Tom valt de bal over de achterste linie van VSCO heen. Geert Jan en een verdediger van VSCO rennen beiden achter de bal aan, Geert Jan is er eerder bij en weet in de 16 de keeper van VSCO te verschalken, bevrijdende treffer voor WZC 4-2!

Wedstrijd gespeeld en de 3 punten blijven in Wapenveld. Heerlijke pot van het elftal, hopelijk kunnen we over 2 weken deze wedstrijd een vervolg geven!

Hulde