WZC Wapenveld 4 - IJVV 10 2-1

Zaterdag 7 november 2015        WZC Wapenveld 3 - IJVV 10   2-1

Wederom een thuiswedstrijd en dan ook nog tegen de nummer laatst. Het werd een vechtwedstrijd waarin WZC zichzelf de 2e helft niet beloonde en IJVV zowaar liet terugkomen in de wedstrijd. Een 1e tegenslag viel te verwerken net voor aanvang van de wedstrijd. Tom raakte geblesseerd en daardoor kreeg Jan de taak om Tom te vervangen. Dit deed hij met verve. Voor het eerst dit seizoen beschikten we over 15 man. De rest van de opstelling zag er als volgt uit:

Zaterdag 7 november stond de thuiswedstrijd tegen IJvv op het programma. wzc doet het tot nu toe keurig in de 5e klasse en staat op de 4e plek. IJvv is nog zoekende in deze klasse en vindt zichzelf na 6 wedstrijden terug op de laatste plaats met 0 punten. Vorig seizoen zijn beide elftallen kampioen geworden in de 6e klasse, dus het werd tijd dat ze het op een hoger niveau gingen proberen. wzc had vandaag een relatief grote selectie met maarliefst 15 man. Dit was dit seizoen nog niet voorgekomen.

Over de wedstrijd kun je eigenlijk maar 1 woord zeggen: slordig. Van beide kanten spat de onzorgvuldigheid er van af. Het is voor beide teams erg moeilijk om de bal vast te houden. Ijvv heeft een ijzersterke verdediging staan met 4 beren op een rij en bij wzc staan de ervaren rotten achterin hun mannetje. Al vroeg in de wedstrijd breekt wzc toch de ban en komt op een 1-0 voorsprong. Na een dieptepass weet Geert Jan zich los te maken van zijn directe tegenstander en ziet dat de keeper iets voor de goal staat, met een lobje weet hij de keeper te verschalken en zo is het al binnen 10 minuten 1-0. Hierna gaat het over en weer, weet gelegenheidskeeper Jan van der Vrugt een paar prima reddingen te verichtten en krijgt wzc ook nog een paar mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Dit gebeurt echter niet en als Arnoud het veld in komt vindt de scheids van hedenmiddag het welletjes en fluit voor de thee. Alleen Arnoud heeft een foutloze 1e helft eropzitten en mag als blijk van dank nog even lekker warmlopen.

Na de thee een iets gewijzigd wzc, en vanaf het begin van de 2e helft probeert wzc meer te drukken richting de goal van IJvv. Dit resulteert in een aantal kansjes voor WIlliam, maar deze zijn vanmiddag niet aan hem besteed. Ook Arnoud mag nog een keer van 20 meter schieten maar helaas vindt ook deze poging geen doel. Aan de andere kant is het zowaar IJvv wat op 1-1 komt, een vrije trap van ongeveer 20 meter wordt feilloos in het onderste hoekje geschoten, Jan kansloos en de stand weer gelijk. Wzc is in de 2e helft sterker dan IJvv maar weet het helaas nog niet om te zetten in een voorsprong. Een kwartier voor tijd is daar echter Gerbrand die de keeper omspeeld, kijkt wie er vrij staat, de bal precies op de kruin van Geert Jan legt en die kan de bal in een leeg doel koppen. 2-1 wzc!

Ondertussen pakken zich donkere wolken samen boven sportpark Monnikenbos, Komt genemuiden op 1-1 tegen wzc 1, wordt de sfeer op veld 4 ietwat grimmiger en besluit de scheids maar om af te fluiten. Goede overwinning van wzc, op naar volgende week, als de koploper wacht

1. Jan van der Vrugt
19. Wim Buter 13. Rein Rorije (c), 5. Hendri Doornink 3. Erwin Kersing
10. Mark Meuleman, 4. Gerbrand van der Horst, 20. Timon Bijsterbosch, 8. Henry Blom