Wedstrijdverslagen
4e elftal van W.Z.C. Wapenveld.

 


HOME

SELECTIE
 

FOTO'S

STAND BEKER

STAND COMP.

STATISTIEKEN

HISTORIE

 

 WZC Wapenveld 4 - Edon 3 5-1


Zaterdag 22 augustus 2015        WZC Wapenveld 4 - Edon 3    5-1

Een behoorlijk aantal afzeggingen leverde toch nog wel wat hoofdbrekens op. Hoe stond het met de conditie, zit het voetballend wel snor, hebben we niet teveel aan scorend vermogen ingeleverd? Of al deze vragen kan volmondig een "het zit wel goed met alles" gegeven worden. Het werd een wedstrijd om weer aan elkaar te wennen, het inpassen van wat nieuwe spelers en uitproberen van nieuwe posities. Na enig beraad op vrijdag in de kroeg en zaterdagmiddag in de bestuurskamer werd de volgende opstelling uit de hoge hoed getoverd:

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag ging het dan eindelijk weer van start. 

Na een korte voorbereiding van 2 trainingen,(iets meer afrondoefeningen op deze trainingen hadden niet misstaan) is een gedeelte van WZC 4 al aardig op elkaar ingespeeld. Daar het team nog niet helemaal compleet is en nog mensen op vakantie zijn en babykamers moeten bouwen was de selectie waarmee WZC 4 het bekertoernooi instapt nog niet heel erg breed. Over breed gesproken, martijn was wel aanwezig om te kijken, maar is nog niet voldoende hersteld van zijn blessure, bij deze: succes met je revalidatie! 13 man had trainer RvR tot zijn beschikking

 

Tegenstander van vanmiddag: Edon3 begon niet heel scherp aan de wedstrijd, zij mochten aftrappen, maar direct al de eerste pass ging het mis, WZC mocht gooien en kon direct druk uitoefenen op de goal van Edon. Bij Edon op doel stond een oude baas, ogenschijnlijk makkelijk te passeren, maar niets bleek minder waar... in het 1e kwartier kreeg WZC al een handvol kansjes, maar van serieuze doelpogingen was nog geen sprake. Ondanks dat het de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen betrof liet de regerend kampioen al wel zien waarom het ook dit jaar weer tot de favorieten behoord, het balletje werd lekker rondgespeeld en vaak vonden wij de vrije man op de vleugels van het middenveld. Daar waar Kersing al een eeuw lang linksback voetbalt, dacht onze trainer het ei van Columbus te hebben gevonden en vond het nodig om hem rechtshalf op te stellen, toegegeven: dit had de trainer niet gek gezien, want Kersing deed dat naar behoren en gooide er zelfs een enkele rush langs de zijlijn uit. Na 25 minuten was er de zoveelste corner voor WZC, ook de zoveelste corner die Timon niet voor de goal kreeg.. dit vond Edon maar sneu, dus lieten ze het hem nog maar een keertje proberen. Onbeschrijfelijk wat er toen gebeurde.. een gigantische trap vanaf de hoek van het veld met een duizelingwekkend effect verdwenen met een doffe knal in de kruissing van de goal: 1-0! Timon gaf aan dat hij dit op training al geoefend had, en het daar ook lukte: wonderschoon doelpunt! WZC kreeg zelfvertrouwen van dit doelpunt en ging naarstig op jacht naar de 2-0. die liet niet lang op zich wachten, na een 1-2 met William tikt Gerbrand de bal nog net genoeg aan waardoor Timon hem op kan pikken,  de verdedigers van Edon blijven blijven staan wegens vermeend buitenspel, maar de scheidsrechter laat doorspelen. Hierdoor komen Timon en Gerbrand vrij voor de goal, timon houdt het overzicht en laat het over aan Gerbrand, die simpel kan intikken: 2-0. nog voor rust wordt het 3-0, een weergaloze actie van Gerbrand, die eigenlijk niet met woorden te beschrijven is zorgt voor de comfortabele 3-0 ruststand. 

Na de ranja(veulste warm voor thee, want wat waren we aan het zwaiten!) komen Wouter en studentje Geert Jan in het veld voor Rein en Timon. WZC bleef lekker voetballen en probeerde verder de score uit te bouwen. Zo begonnen we de 2e helft met 2 spitsen die ontzettend hongerig waren naar de goal! Geert Jan omdat hij gewoon altijd hongerig is en letterlijke en figuurlijke zin, en William omdat hij graag een doelpunt wou maken om op te dragen aan zijn pasgeboren zoontje Lars. Dat doelpunt voor William kwam er, na een mooie steekpass van Geert Jan sneed William het 16 meter gebied en en schoot onberispelijk raak in de korte hoek: 4-0! 

Kort daarna was er de kans voor Geert Jan om ook zijn honger te stillen, maar deze aanval monde uit in een heel bijzonder situatie. Geert Jan komt door op links en speelt de keeper voorbij, waarbij hij nog vast wordt gehouden maar op de been blijft, en zo de 5-0 denkt te maken, maar daar komt de ware aard van goaltjesDIEF William naar boven, net voor Geert Jan zijn voeten tikt hij de bal de goal in: 5-0. of tocht niet? Doordat William de bal nog betastte was het een buitenspeldoelpunt. Na wat wat gekibbel werd het doelpunt dus afgekeurd, maar omdat Geert Jan werdt vastgehouden door de keeper kende de scheidsrechter een strafschop toe. Een hele bijzondere situatie waar niemand wat van snapte. Doordat 1e penaltynemer Martijn nog geblesseerd is, en 2e penaltynemer Tom in de goal stond, mocht Gerbrand aanleggen van 11 meter om zijn hattrick compleet te maken. Tot Geert Jan om de bocht kwam: IK NEEM HEM!!!!!! IK NEEEM HEM!!!!! HET IS 4-0 IK WIL HEM NEMEN!!!! Na wat aarzeling gaf Gerbrand de penalty dus aan Geert Jan over..  goede keus?? 

GJ zelf zong al de hele middag over iets met koningen uit Groningen, een kijken of hij dat waar kon maken. Hij naam de aanloop........keek naar de keeper.......haalde aan..... en een verwoestend rollertje werd gekeerd door de keeper die naar de zijkant stond te zwaaien en daardoor per ongeluk de bal tegen zijn arm kreeg... mis! Vanaf de zijkant werd door iemand die opsprong van de bank hard gejuicht, een supporter van Edon? Nee het was nestor Rein die blij was dat Geert Jan door deze misser een kannetje bier voor het team moest inschenken! Uiteindelijk zorgde Blom(die bijna nog samen met zijn vader een potje wou gaan kickboksen) met een prachtige hoge bal voor de 5-0. de wedstrijd leek gespeeld. In de laatste minuut redde Edon nog de eer, door met een mooi gericht schot op de lat de bal via de grote derrière van keeper Tom in de goal te laten verdwijnen. Zo eindigde de wedstrijd in 5-1 voor WZC. Een goede start zo aan het begin van dit bekertoernooi, waarin WZC ver hoopt te komen. 

1. Tom Regterschot
12. Douma, 13. Rein Rorije (c), 14. Hendry Eilander, 10. Arjan Palm
3. Erwin Kersing, 5. Henri Doornink, 4. Gerbrand van der Horst, 8. Henry Blom
12. William van Ommen, 20. Timon Bijsterbosch

wissels: 18. Wouter Eikelboom, 17. Geert Jan Smit


 

 

 

 

 

 


 

 

Overname foto's en artikelen alleen toegestaan onder vermelding van bron en/of naam www.WZCwapenveld3.nl © 2009