WZC Wapenveld 4 - Berkum 6 2-6

Zaterdag 28 november 2015        WZC Wapenveld 3 - Berkum 6   2-6

Wederom een thuiswedstrijd en dan ook nog tegen de nummer laatst. Het werd een vechtwedstrijd waarin WZC zichzelf de 2e helft niet beloonde en IJVV zowaar liet terugkomen in de wedstrijd. Een 1e tegenslag viel te verwerken net voor aanvang van de wedstrijd. Tom raakte geblesseerd en daardoor kreeg Jan de taak om Tom te vervangen. Dit deed hij met verve. Voor het eerst dit seizoen beschikten we over 15 man. De rest van de opstelling zag er als volgt uit:

Op de laatste zaterdag van november kwam Berkum 8 op bezoek. In de afgelopen jaren hebben we als het 4e vaker tegen Berkum gespeeld, 1 maal voor de beker en we hebben bij een elftal in de competitie gezeten. Deze wedstrijden werden winnend afgesloten. Echter waren dit andere elftallen dan het 8e van Berkum, dus over dit elftal was niet veel bekend. Zoals wel vaker dit seizoen had wzc niet zo'n brede selectie. Gelukkig deed de auto van Kersing het wel weer dus kon hij ook weer voetballen. Als klap op de vuurpijl kregen we ook de nieuwe wedstrijdtassen uitgedeeld dus deze zaterdag kon al bijna niet meer stuk, bijna...  want er moest nog wel een resultaat behaald worden tegen Berkum. Voor de wedstrijd stond Berkum 1 plaatsje boven ons en hadden 1 punt meer, bij winst zouden wij dus over Berkum heen wippen.

Scheidsrechter Eikelboom fluit om half 3 voor het begin van de wedstrijd en wzc kent een droomstart, al na 3 minuten kan Kippie de bunnie doorlopen richting doel en blijft uiterst koel oog in oog met de goalie van Berkum. 1-0 voor de padden. Als een speer uit de startblokken vertrokken en een mooie voorsprong. Hierna zakt wzc echter door de hoeven, de spits van Berkum krijgt de bal aangespeeld en loopt naar de punt van de 16, vanuit een moeilijke hoek weet hij Tom te verschalken in de korte hoek. Dit is een fikse domper voor de wapenvelders. 10 minuten gespeeld, en een 1-1 tussenstand op het bord. Hierna is het Berkum dat het spel maakt en wzc moet het, zoals wel vaker, hebben van de counter. Hierin kan het vandaag helaas niet echt een vuist maken en moet het ook nog een domper verwerken als Gerbrand met klachten van het veld afmoet. Jan komt hem vervangen en weet in de 1e helft de spits onschadelijk te maken. In de 35e minuut dan toch helaas de 1-2. Een keurige voorzet vanaf de linkerkant wordt hard en onhoudbaar binnengeschoten achter Tom. 1-2 is ook de tussenstand en dit is een juiste afspiegeling van de kansen en veldoverwicht van Berkum. In de rust wordt ons gezegd dat er een verrassing wacht als we de wedstrijd tot een goed einde weten te brengen. Er wordt her en der al wat gesproken over een heerlijke versnapering..

Aan het begin van de 2e helft komt Kip weer terug in het veld om even aan te kijken hoe het gaat. Gelijk krijgt wzc een grote kans op de 2-2 maar Geert Jan schrikt van de grote kans. Helaas valt al vrij snel hierna de 1-3 voor Berkum en wordt het meer en meer tegenhouden voor Wzc. In de 63e minuut krijgt wzc een penalty als Geert Jan wordt vastgehouden in de beruchte 16 meter en gaat Kip achter de bal staan. De bal vliegt tegen de touwen en wzc is weer terug in de wedstrijd! 2-3. Kort hierop verlaat kip het veld om de laatste eieren nog even uit te broeden. Een grote mogelijkheid op de 3-3 wordt na een prachtige lange bal van Hendry Blom niet afgemaakt door Erwin Kerssing, die wellicht iets meer tijd om af te ronden dan hij zelf dacht.  Als wzc hierna verder moet met 10 man door een onschuldige handsbal is het verweer gebroken, Berkum knalt er nog een paar in en wint de wedstrijd uiteindelijk met 2-6. Van harte.

Na de wedstrijd is er dan toch nog een verrassing, wat de meesten al vermoeden was werkelijkheid geworden, iedereen kreeg een vers glaasje sterke drank. Hmmmm!!! Na de wedstrijd was er groot feest in de kantine met live muziek van vriend Jordy. Diverse hits werden meegezongen door een volle kantine, het bleef nog lang onrustig in Wapenveld.

Tot de volgende ronde. Plop

opstelling is me even ontschoten