WZC Wapenveld 4 - BAS 3 1-7

Zaterdag 12 september 2015        WZC Wapenveld 4 - BAS 3    1-7

Een 1e wedstrijd in de 5e klasse vol met vraagtekens. Waar staan we. Wat is de sterkte van deze klasse en hoe komen we voor de dag. Allemaal vragen waarop nog geen volledig antwoord gegeven kan worden. Al een aantal weken was bekend dat de 1e wedstrijd een moeilijke zou worden. Zonder een behoorlijk aantal vaste krachten die een van de laatste weken van Gerbrand als vrijgezel vierden moest worden aangetreden tegen BAS 3. Gezegd moet worden dat met name de 1e helft er weer een goede helft werd gespeeld door de overgebleven mensen. Na enig puzzelen kwam de volgende 11 uit de hoge hoed:

In de warmin-up raakte Tomas Buter helaas geblesseerd. In allerijl werd Dirjen nog bereidt gevonden om aan te sluiten. Het was in het begin aftasten geblazen voor beide teams. Her en der vielen wat kansjes te noteren, maar echt gevaarlijk werden beide teams. Wel bleek dat beide teams wilden voetballen. Gaandeweg de 1e helft leek WZC de controle te krijgen over de wedstrijd. In deze periode werd ook de 1e goal in de 5e klasse gemaakt. Het was Hendri Draaijer, die op aangeven van Henri Doornink koel bleef voor de goal en de keeper het nakijken gaf. Ongeveer 5 minuten hier na had William de genadeklap moeten toedienen. Oog in oog met de keeper faalde hij jammerlijk. De goaltjesdief van vorig jaar heeft helaas zijn vizier nog niet op scherp staan. BAS 3 leek ook rijp voor de genadeklap. Het elftal was aan het foeteren op elkaar en WZC 3 was de betere ploeg op dat moment. Maar deze misser leek BAS nieuw elan te geven. Er werd meer druk gezet en met name de middenvelders kregen de overhand. BAS beschikte over tal van goede voetballers en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Hier ging echter wel een aantal fouten aan ten grondslag. Vlak voor rust werd het ook nog eens 1-2. ook hier zagen verdediging en keeper er niet goed uit. Maar 1-2 was nog te overzien en als zij konden scoren, konden wij het immers ook. in de rust werden de puntjes op de i gezet. Er werd gezegd dat we het voornamelijk van ons team moeten hebben en dat we moesten proberen om waar mogelijk te voetballen. In de hoop op meer, werd met goede moed de 2e helft aangevangen. BAS 3 schakelde echter de 2e helft nog een tandje bij. Het was voor WZC tegenhouden en waar mogelijk er uit komen. Deze tactiek leverde ook wel wat kleine kansjes op. Zo schoot Hendry Eilander nog snoeihard op de paal in de 2e helft. Toen halverwege de 2e helft de 1-3 ineens in het netje lag, was het verzet gebroken. Helaas had BAS hier wel de hulp van Wim voor nodig. Bij de 1e paal schoot hij een voorzet van de linkerspits achter de verbouwereerde Pascal. Daarna ging het snel en uiteindelijk vond de scheidsrechter het na 91 minuten welletjes. Er stond uiteindelijk een 1-7 uitslag op het scorebord. een uitslag die wel wat geflatteerd was, maar aan de overwinning van BAS valt weinig af te dingen. Nu onze wonden likken, want maandag wacht ons de laatste poule wedstrijd voor de beker. Een overwinning met minimaal 2 doelpunten verschil doet ons verder bekeren. Elke andere uitslag betekend dat Storica 2 een ronde verder gaat.

1. Pascal Kwakkel (4e)
10. Arjan Palm, 13. Rein Rorije (c), 19. Wim Buter, 3. Erwin Kersing