Wedstrijdverslagen
3e elftal van W.Z.C. Wapenveld.

 


HOME

SELECTIE
 

FOTO'S

STAND BEKER

STAND COMP.

STATISTIEKEN

HISTORIE

 

 WZC Wapenveld 4 - Go Ahead Kampen 7 3-2


Zaterdag 31 oktober 2015        WZC Wapenveld 3 - Go Ahead Kampen 7    3-2

Na de nederlaag van vorige week, was het noodzaak om vandaag weer 3 punten te pakken. Het team steekt goed in elkaar, werkt en knokt voor elke meter op het veld en weet zodoende ook wedstrijden naar zich toe te trekken. Helaas vergeet de ploeg een wedstrijd nog wel eens op slot te gooien. Vandaag was ook weer zo'n zaterdag. In een wedstrijd waarin de hele wedstrijd niets aan de hand was, vergat de ploeg de 2e helft de mooiste kansen af te maken en liet het de tegenstander in leven. Gelukkig strafte de tegenstander dit niet helemaal af, maar kwam het wel vanuit geslagen positie bijna terug in de wedstrijd. Deze wedstrijd beschikten we door diverse redenen weer over een smalle selectie. 12 man van ons eigen en gelukkig was Robert van Ommen (ja broertje van) bereid om op de bank bij te schuiven. De opstelling maken was dus ook niet heel lastig:Wapenveld - Op 31 oktober, in het jaar 2015 na de geboorte van Christus, ontvingen wij op sportpark Monnikenbos Go Ahead Kampen 7 uit de plaats Kampen, gelegen aan de IJssel.

We hadden kunnen beginnen in de volgende opstelling:

 

Roy van Schoonhoven

Hendrie Rorije                         Henri Kamphuis                              Wim Buter

Robert van Renselaar ©

Martijn Schuurman              Arjan Palm                            Henry Blom

Henri Doornink

Wouter Eikelboom               Geert Jan Smit

 

Maar aangezien deze spelers afwezig of geblesseerd waren was dat niet handig.
 

Het was even wachten op de tas met kleren want deze moest Kersing nog last minute wassen dus die kwam wat verlaat op het sportpark. De sokken waren nog licht vochtig, even als de grasmat waarop wij mochten aantreden. Het was een mooie temperatuur dus de frisse lucht was niet even wennen. De toss werd gewonnen door Rein, en er werd gekozen voor den aftrap en de tegenstander koos ervoor om niet van veldhelft te wisselen waardoor wij de 1e helft richting het vangnet aan de ene kant van het veld moest spelen.

Aan onze zijde 2 van Ommens, de 3e van Ommen, Rik van Ommen was ook aanwezig maar die speelde dan mee bij Go Ahead Kampen. Dit zorgde aan het begin van de wedstrijd wel voor enige verwarring. Het begin zorgde sowieso voor verwarring, want de positiewisselingen bij Go Ahead Kampen zorgden ervoor dat wij veel meters moesten maken en moesten zoeken wie welke Kampenaar zou oppakken. Het meeste balbezit was wel voor Go Ahead maar voor echte uitgespeelde kansen zorgde dit niet. Na een minuut op 20 hadden we het spel van Go Ahead aardig onder controle, en op conditioneel vlak moesten wij het wel kunnen winnen. Vooral in de counters konden wij gevaarlijk worden. Ook de corners waren erg gevaarlijk, of ze leverden in elk geval kansen op. Het waren geen achterzetten, maar ze kwamen halverwege het veld uit. In de scrimmage bleef de bal bij zoín corner liggen, en toen niemand van Go Ahead de bal wilde weg schieten, prikte Herwin de bal heel attent in het netje. Veel uitspeelde kansen kwamen ook niet van onze kant. Het bleef meer bij afstandschoten van Kippie en Rein, maar gezien de kwaliteit ervan besloten we dat zij de rest van de wedstrijd niet meer van afstand mochten schieten. Herwin en William moesten voorin veel sleuren om de opbouw van Go Ahead te verstoren. Dit deed William uitstekend, waarbij hij de bal veroverde en Kippie Gerbrand Kipschnitzel Gauloises van der Horst de hoek in stuurde. Deze produceerde een prachtige voorzet die keurig bij de 2e paal terecht kwam, daar kwam Herwin aanstormen die bal half vallend strak onderin de hoek plaatste. Nog voor Go Ahead het goed en wel in de gaten heeft, staat Geppie Vinkenweg van der Horst op linkerkant vrij. Kippie gaat de 16 binnen probeert William te bereiken, maar vindt de hand van een verdediger, die de bal keurig terug plaatst in de voeten van Kippie. Kippie roept nog om een penal maar besluit de bal toch maar gewoon binnen te schieten. 3-0! Riante voorsprong! Niet veel kansen gecreŽerd maar de kansen die er komen worden wel goed afgemaakt. Achterin wordt hard gewerkt en zit iedereen er goed op, zodat er weinig kansen worden weggegeven.

Na de pauze (is ook een show van Herman Finkers (die overigens ook een liedje over de Ardennen heeft gemaakt, misschien dat iemand binnen ons team die toevallig wel kent)) komt de 2e helft. De afgelopen weken toch niet het sterkste punt van ons. Daarom had Rein besloten dat we zouden beginnen met de 2e helft maar dat was klaarblijkelijk niet helemaal gelukt. Maar we dachten: vooruit met frisse tred, dan komt het wel goed. Mark werd uit voorzorg naar de kant gehaald en Timon was zijn vervanger. Robert van Ommen had in de rust thee in gedaan dus die moest weer rusten op de bank.

Bij Go Ahead Kampen kwamen er 2 nieuwe gezichten in het veld, maar Rik van Ommen mocht gelukkig blijven staan. De nieuwe gezichten waren wel reuzen. Een van de nieuwe gezichten, de reus met haar op zijn hoofd, de ander was kaal, had er zin in en gaf gelijk Douma een paar klappen. Douma, voor ingewijden ook bekend als Arnejan, was niet bange en gaf er een paar terug. De goed leidende scheids gaf beiden geel zodat ze even mochten rusten. Go Ahead gooide er sowieso een paar schepjes bovenop. De linksback gebruikte regelmatig de sliding, een mooi onderdeel van het spel voetbal, maar het moet ook niet te gek worden. Jan van der Vrugt vindt de sliding trouwens ook mooi, die mag hij graag uitvoeren. De tegenstander had dan ook niet zoín fijne middag bij Jan. (Ik het persoonlijk altijd wel gezellig vind met Jan erbij (goudgele rakker on-the-side, want dat vindt Jan lekker)). Waar wij in de 1e helft de kansen goed af maakten, kwam daar in de 2e helft minder van terecht. Arnoud werd goed de diepte in gestuurd en kon op de keeper af maar klungelde te lang. De verdediger kwam weer terug maar hij kon alsnog een hoekje uitzoeken maar schoot domweg naast (dit was echt heel erg, hij was echt vet naast). William mocht ook 1 op 1 met de keeper. Hij wilde de keeper voorbij maar deze kon nog net de bal van zijn voeten plukken. Kippie viel geblesseerd uit door een paardekus, Mark kwam weer in het veld. Mark mocht ook nog alleen op de keeper af maar die kon het doel ook niet vinden. Zo kregen wij nog wel wat mogelijkheden (red. enorme kansen) om de wedstrijd in het slot te gooien. Met nog 10 minuten te spelen kwam Go Ahead zomaar op 3-1. Een mooie bananenbal leek over te gaan maar daalde toch nog onaangekondigd en belandde onder de lat in het doel van Tommes OíMelly. Go Ahead ging nog aanzetten om het te proberen en kwam vlak voor tijd nog op 3-2, toen bij een vrije trap niemand mee liep, behalve Timon die daarmee het buitenspel op hief. Bal komt voor, wordt voor de goal langs gekopt waar er 1 helemaal vrij staat en de bal er zo in kan koppen. De tijd was daarna zo goed als op en kansen of bananenballen kwamen er niet meer. Geheel onnodig kwamen we nog in de problemen. Allen hard gewerkt, niet teveel weggegeven maar afwerking moet nog wat nauwkeuriger zodat de marge wat groter is en er het eind van de 2e helft wat minder hard gewerkt hoeft te worden.

  

1. Tom Regterschot
15. Jan van de Vrugt, 13. Rein Rorije (c), 14. Hendry Eilander, 12. Douma
10. Mark Meuleman, 4. Gerbrand van der Horst, 7. Arnoud van Guilik, 5. Henri Doornink
6. Herwin IJzerman, 9. William van Ommen

wissels: 20. Timon Bijsterbosch, 10. Robert van Ommen

 

 

 

Overname foto's en artikelen alleen toegestaan onder vermelding van bron en/of naam www.WZCwapenveld3.nl © 2009