WVF 9 - WZC Wapenveld 4 1-3

Maandag 21 september 2015        WVF 9 - WZC Wapenveld 4    1-3

Op maandagavond moesten we voor onze laatste wedstrijd in de poule afreizen naar WVF 9 uit Zwolle. De opdracht was heel simpel. Winnen met 2 doelpunten verschil en je eindigt boven Storica op doelsaldo en je bekert verder. De opdracht kon dan wel heel simpel wezen, maar de uitvoering en de tegenstander was toch heel anders dan verwacht. Ook kwamen er in het weekend en op de dag zelf nog een aantal afzeggingen binnen en dus was het toch weer puzzelen geblazen. Met name de voorhoede leverde behoorlijk wat hoofdbrekens op, want de 3 spitsen die we in onze selectie hebben waren om uiteenlopende redenen afwezig. De opstelling was als volgt:

Er was ons al verteld dat WVF over een jonge ploeg beschikte, maar er was niet bij verteld dat ze ook nog eens een redelijk potje konden voetballen. En als het verdedigend ook in het begin niet al te best staat, dan loop je de 1e 20 minuten ook achter de feiten aan. Gelukkig hadden we Pascal op goal staan, die een uitstekende pot keepte en daarmee Tom, die geblesseerd was, uitstekend verving. Helaas kregen we in deze 20 minuten toch een goal om de oren en keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Het was werken geblazen voor de groep. Na 20 minuten kregen we het spel van WVF wat beter onder controle. Langzaamaan konden we gaan denken aan aanvallen en was het niet meer tegenhouden. Het gemis van echte spitsen was wel voelbaar. Mark en Arnoud deden hun best, maar zijn van origine geen echte aanvallers. Het was wel Arnoud die de gelijkmaker 10 minuten voor rust binnenkopte. Een vrije trap werd door hem met het hoofd verlengd en trof doel. 1-1 was tevens de ruststand. In de rust werd er volop gepraat over hoe het beter moest. Het waren Dirjen en Wim die Henry en Mark vervingen.  We moesten er nog 2 maken, maar tevens moesten we waken voor de snelle uitvallen van WVF. De 2e helft was het bijna eenrichtingsverkeer. WZC 4 viel en met schoten uit de 2e lijn en aanvallen over de flanken, door het centrum legden we WVF onze wil op. De 1-2 viel uit een afstandschot van Reuben. Een afgeslagen corner werd door hem op de pantoffel genomen en knalde de kruising in. Nog 1 doelpunt en we zouden verder bekeren. Met man en macht werd er gezocht naar de ene goal. Ondertussen lag WVF op apegapen, maar kwamen ze er toch nog wel een aantal keren gevaarlijk uit. Gelukkig hadden we Pascal dan nog als slot op de deur. De minuten tikten weg en WZC 4 besloot 10 minuten voor tijd risico te gaan nemen. Achterin gingen we 1 op 1 spelen en de druk werd alsmaar groter voor het doel van WVF. 5 minuten voor tijd viel de verlossende 3e treffer. Nog eenmaal werd er een alles of niets offensief gestart. Wim Buter kreeg de bal op links besloot maar eens mee op te lopen. Een 1-2 met Dirjen bracht hem op randje 16 meter. Wim dacht niet na en gaf de keeper het nakijken. Zijn schuiver verdween buiten het bereik van de keeper tegen het netje. Dit betekende de verlossende 1-3. Na 90 minuten vond de goed leidende scheidsrechter het welletjes en floot hij voor het einde.

WZC 4 zit in de koker voor de volgende ronde en dat was uiteindelijk de doelstelling. Op 24 oktober treden we aan tegen Go Ahead Kampen 8 om 14.30 uur. Eens kijken of we nog een ronde verder kunnen komen.

1. Pascal Kwakkel
12. Douma, 10. Arjan Palm, 17. Reuben Wemeijer, 3. Erwin Kersing
20. Timon Bijsterbosch, 5. Henri Doornink (c), 4. Gerbrand van der Horst, 8. Henry Blom
18. Arnoud van Guilik, 14. Mark Meuleman