Wedstrijdverslagen
4e elftal van W.Z.C. Wapenveld.

 


HOME

SELECTIE
 

FOTO'S

STAND BEKER

STAND COMP.

STATISTIEKEN

HISTORIE

 

 

 WHC 5 - WZC Wapenveld 4 2-2


Maandag 3 oktober 2015        WHC 5 - WZC Wapenveld 4    2-2

Weer een teamprestatie die een punt oplevert. Misschien hadden er 3 punten ingezeten, maar uiteindelijk overheerst de tevredenheid van een punt. Een goede 1e helft met 2 verassende doelpuntenmakers werd gevolgd door een 2e helft vol strijd en passie en leverde uiteindelijk 1 puntje op. Gedurende de week was het puzzelen geblazen. Spelers op huwelijksreis, weekendjes weg, geblesseerd, werk of ziek leverde de nodige afmeldingen op en uiteindelijk moesten er spelers van andere elftallen bijkomen. Helaas zaten deze ook allen krap, maar gelukkig konden we met 12 man afreizen, omdat het 5e bereid was om Michel van 't Hul af te staan. De opstelling was dus niet al te moeilijk en als volgt: 

Zaterdag 3 oktober mocht een gehavend WZC aantreden tegen de buren uit Wezep. WZC kampte met veel afwezigen en met Michel van het 5e ging de brigade op pad met maarliefst 12 man. 1 wissel dus, dus bijna iedereen kon zich op gaan maken voor 90 minuten strijden op het gras. Van te voren was alleen bekend dat WHC 5 een elftal was met voornamelijk jonge honden, dit bleek ook waar te zijn. Bij aankomst op het sportpark stond ons de eerste onaangename verrassing te wachten, we speelden namelijk niet op het hoofdveld vanmiddag. Dit was voor de meeste van WZC toch wel even slikken. Van optredens in voetbaltempels als Camp nou, de Grolsch Veste, en het hoofdveld van sportpark Monnikenbos werden we nu veroordeeld tot het spelen op veld B van sportpark de Muldersingel. Achteraf gezien was dit ook zeker geen schande want ook hier werden mooie momenten laten zien.

Om half  3 werd er afgetrapt door de mannen van WHC, de beginfase was afwachtend van de kant van WZC, misschien wel iets te afwachtend want binnen een minuut kreeg WHC een enorme kans die er gelukkig niet in ging. WZC was wakker en ging ook  voetballen, dit leverde een aantal momenten op voor de goal van WHC, maar de keeper stond een aantal keer goed in de weg. Het was buffelen vanaf het begin, WHC hield het veld erg breed en de backs profiteerden daar een aantal keer van. Zij konden dan opstomen en met een splijtende pass een aanval opzetten. Aan de andere kant wordt WZC na een tijdje ook gevaarlijker, dit levert na goed doorgaan van william een corner op. De meegekomen lange verdediger van WZC, Jan de duivenmelker, krijgt de pal op zijn glansende koppie en ziet de bal via zijn schouder in het doel verdwijnen. 0-1! WZC  op voorsprong in Wezep, wat een weelde! Nog niet helemaal bijgekomen van deze voorsprong is het weer WZC dat in de aanval is, via Hendry komt de bal bij Geert Jan die meegeeft aan William, deze stuit helaas nog op de keeper maar dan valt de bal randje 16 voor de voeten van Erwin Kerssing, deze bedenkt zich geen moment en schiet de val via een aantal stuiters achter de verbouwereerde doelman van WHC. 0-2!! Heerlijk voor de Wapenvelders en in het bijzonder voor Erwin. Vlak voor rust komt WHC goed weg als William wordt gehaakt in de 16 van WHC, de scheids staat hier helaas te ver van af en beoordeelt het voorval als buiten de 16, zo krijgt WZC helaas alleen een vrije trap en niet de penalty. WZC haalt de rust met een 0-2 voorsprong.

In de rust is duidelijk te merken dat er hard gewerkt is, hier is WZC ook zeker naar beloond, maar er wacht nog een lange 2e helft. Was het in de eerste helft WHC dat een grote kans kreeg in de openingsminuut, in de 2e helft is het WZC dat een kans krijgt om de 0-3 te maken, na goed voorbereidend werk van Erwin beland de bal bij Geert Jan, maar zijn schot word helaas gekraakt door de inkomende verdediger. WHC wordt sterker en steeds vaker moet Tom optreden. Het leeftijdsverschil begint hier en daar te merken,WZC loopt op  het tandvlees en WHC heeft de bijkomstigheid dat het 3 wissels heeft. Dit begint helaas tegen WZC te werken en na een schermutseling voor de goal van WZC valt de 1-2 binnen via de paal. Klutsgoal, helaas, maar doorgaan. Helaas valt 10 minuten voor tijd ook 2-2 en vervliegt de hoop op een 3 punter. Via Arnoud schiet WZC nog wel 2 keer gevaarlijk op goal maar de bal vliegt er vanmiddag niet meer in.

Achter gezien zat er misschien meer in dan een puntje maar de Wapenvelders keren wel tevreden huiswaarts, nu opmaken voor VSCO.

Plop.

 

. Tom Regterschot
12. Douma, 13 Rein Rorije (c), 15. Jan van der Vrugt, 20. Michel van 't Hul
8. Mark Meuleman, 14. Hendry Eilander, 10. Arnoud van Guilik, 3. Erwin Kersing
17. Geert Jan Smit, 9. William van Ommen

wissels: 2. Hendrie Rorije,

Overname foto's en artikelen alleen toegestaan onder vermelding van bron en/of naam www.WZCwapenveld3.nl 2009