HFC Storica 2 - WZC Wapenveld 4 1-1

Zaterdag 5 september 2015        HFC Storica 2 - WZC Wapenveld 4    1-1

Dan heb je een spelersgroep van 20 man op dit moment en dan levert het elke week toch nog hoofdbrekens op. Vandaag waren er 13 man. 's ochtends bleek Douma niet al te fit te wezen (zat het vrijgezellenfeestje van vorige week nog in zijn lichaam?). In allerijl werd Edwin Lugtenberg van het 3e opgetrommeld. Waarvoor onze hartelijke dank. Gezien de trainingsopkomst was er geen probleem voor wat betreft de basisopstelling voor onze trainers en werd er aangevangen in de volgende samenstelling:

WZC startte niet echt denderend aan de wedstrijd. Een verkeerde breedtepass van Gerbrand werd onderschept door de spits van Storica en hij kon doorlopen naar onze goal. Gelukkig is er dan altijd nog Tom die fraai redde op de inzet van deze spits. Het was meteen een wake-up call en het was vanaf dat moment WZC 4 wat de klok sloeg. De ploeg ging voetballen en de ene aanval was nog mooier dan de andere. Over rechts, over links, door het centrum. Het maakte allemaal niet uit. WZC 4 was de baas op het veld. Er werden driehoekjes gemaakt en als er al eens balverlies werd geleden, dan had de ploeg deze ook binnen no-time in zijn bezit. Je zult je nu afvragen, waarom er dan nog geen doelpunten vielen. Tja dat vraagt uw verslaggever zich ook af. 1 van de redenen is dat er toch wel een heel goede keeper aan de andere kant in de goal stond. Hij redde op een kopbal van Mark, die een goede wedstrijd bij zijn debuut speelde. Hij bleef goed kijken toen Wouter alleen op hem afkwam. Hoewel Wouter ook voor een bal langs de keeper kon gaan, probeerde hij hem met een stiftballetje te verschalken. Ook tikte hij een bal van Timon voortreffelijk uit de kruising. Werd er dan helemaal niet gescoord. Jawel 2x. De 1e viel halverwege de 1e helft. Na wederom een goede aanval, kon Wouter opstomen over rechterkant. Hij behield het overzicht, legde af op William en deze zag op zijn beurt Gerbrand geheel vrijstaan. Deze kon de bal zo binnen het netje lopen en zo zijn 3e!! goal van dit seizoen al weer maken. De 2e goal viel helaas aan de andere kant. Een overtreding van William leverde op 20 meter van de goal een vrije trap op voor Storica. De 1e 2 die ze hadden gekregen werden  jammerlijk gemist, maar deze leverde zo vlak voor rust de gelijkmaker op. WZC 4 vergat zichzelf voor rust te belonen. Voetballend waren ze beter, maar Storica had toch wel wat goede spelers in de ploeg die gevaarlijk konden worden.
In de rust werden de puntjes op de i gezet en kwamen Hendrie, voor de zieke Douma, en Geert Jan voor William in het veld. De 2e helft was qua voetbal behoorlijk wat minder dan de 1e helft, maar dit had voornamelijk te maken met Storica. Zij tapten uit een ander vaatje, zetten ons nu onder druk en lieten zien toch over een goede ploeg te beschikken. Gelukkig hebben wij aan onze kant ook een goede keeper en dito verdediging staan. Vlak voor tijd sloeg toch de vlam in de pan. Bij een onschuldige overtreding en dito reactie van Rein liepen de gemoederen even hoog op. Er ontstond een klein relletje, maar gelukkig loste de scheidsrechter van vandaag dit goed op. We hoopten dat iedereen weer bij de les was, maar nog geen minuut later was het weer raak. Nu kon de scheidsrechter niet anders dan een vrije trap geven aan Storica vanwege een natrappende beweging. Laten we in het vervolg van de competitie toch eens wat slimmer in worden. De vrije trap leverde overigens niets op. Toen 5 minuten voor tijd Wouter geblesseerd uit moest vallen na een tackle van achteren, vond de scheidsrechter het welletjes. Hij floot af na overleg met aanvoerders en leiders en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Een gelijkspel dat WZC 4 perspectief geeft. Als de ploeg maandag wint van WVF met minimaal 2 doelpunten verschil, dan bekert de ploeg verder als WZC Wapenveld 4

12. Douma, 13. Rein Rorije (c), 5. Henri Doornink, 3. Erwin Kersing
14. Hendry Eilander, 8. Mark Meuleman, 4. Gerbrand van der Horst, 20. Timon Bijsterbosch
12. William van Ommen, 18. Wouter Eikelboom