OWIOS 5 - WZC Wapenveld 3 1-3

Zaterda9 21 november 2015        OWIOS 5 - WZC Wapenveld 3    1-3

Het weer slaat om, het wordt kouder en meestal is dat een reden om wedstrijden af te gelasten. Maar nee, in Oldebroek en Kampen kon vandaag gewoon gevoetbald worden. Het veld was zwaar, maar toch kon er aardig op het veld gevoetbald worden. Het was de afgelopen week wel puzzelen geblazen om een 14 koppige selectie uit de hoge hoed te toveren. Helaas kwam Erwin met de auto met pech langs de weg te staan (of moest hij trainen bij 't Harde 3) en zo gebeurde het dat er 13 man op het wedstrijdformulier stonden. De volgende 11 namen stonden aan de aftrap:

In het begin was het aftasten geblazen. Hoe voetbal de tegenstander en wat kunnen wij er tegen over stellen. Hoewel ze 8e stonden, beschikte OWIOS 5 toch over een slimme ploeg. De aanvallers switchten constant van positie, de aanvoerder van OWIOS liep slim en dat zorgde ook voor veel gevaar aan de kant van OWIOS. Gelukkig stonden tot 2x toe de paal in de weg en ook hadden de aanvallers van OWIOS de 1e helft het vizier niet op scherp staan. Dat kon ook aan de andere kant gezegd worden. Gedurende de 1e helft nam WZC 3 beetje bij beetje de regie over. Hendry en Gerbrand buffelden als vanouds op het middenveld een ook de aanvallers stoorden goed in de opbouw van OWIOS. Maar de kansen die WZC kreeg waren niet aan de ploeg besteedt. Timon had de regie over de rechterflank en kwam een aantal keren gevaarlijk door. De 1e keer legde hij de bal af en werd de bal door diverse spelers gemist. De 2e keer schoot hij de bal naast waar de bal wellicht toch in de goal had mogen belanden. Henry Blom kreeg nog de beste kasn voor WZC in de 1e helft, maar ook hij schoot voor een leeg goal over. Een 0-0 ruststand, waarbij het dus ook 2-2 of 3-3 had kunnen staan. Met een redelijk goed gevoel werd de kleedkamer opgezocht. In de rust werd er 2x gewisseld. Hendrie Rorije (die weer de 0 hield, net als vorige week) en Hendri Draaijer werden vervangen door Wim en Nick. De mannen werden op scherp gezet en vol goede moed werd de 2e helft aangevangen. De 2e helft was nog geen 2 minuten oud of de score werd door WZC opengebroken. Timon snelde over links langs zijn tegenstander, gaf een "fantastische" bal voor en Gerbrand kroop kan voor zijn tegenstander om de bal over de keeper heen te wippen. Daarna probeerde OWIOS wat meer druk te zetten. Het spel werd iets fysieker zonder echt gemene overtredingen, maar echt gevaarlijk werden ze niet, tot in de 15e minuut de stand ineens weer gelijk was. Een lange bal viel tussen 2 verdedigers in en de spits was er als de kippen bij om de bal doeltreffend af te ronden. Uit het niets ineens de 1-1. Opnieuw beginnen dus. WZC trok weer ten aanval en halverwege de 2e helft kreeg Henry Blom op rechts een vrije trap. Zijn lange bal werd op waarde geschat door Nick die de bal al dan niet achter de achterlijk terugkopte op William die eindelijk weer een doelpuntje kon laten bijschrijven. Een echte spitsengoal. Toen niet veel later Nick vanaf ongeveer 22 meter de bal achter de keeper van OWIOS joeg, leek de wedstrijd gespeeld. De laatste 5 minuten was het echter nog wel billenknijpen. OWIOS ging opportunistischer spelen, maar WZC hield soms met kunst en vlieg werk stand. Een 3-1 was uiteindelijk over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Nu nog 2 thuiswedstrijden en dan kunnen we gaan genieten van een welverdiende winterstop.

1. Pascal Kwakkel
2. Hendrie Rorije, 13 Rein Rorije (c), 10. Gijs Remmers, 12. Douma
20. Timon Bijsterbosch, 4. Gerbrand van der Horst, 14. Hendry Eilander,  8. Henry Blom
9. William van Ommen, 11. Hendri Draaijer