KHC 3 - WZC Wapenveld 4 1-2

Zaterdag 19 september 2015        KHC 3 - WZC Wapenveld 3    1-2

Wederom leverde de selectie deze week hoofdbrekens op. Ondanks dat er een aantal terugkeerden in de groep, waren weer anderen afwezig. Gelukkig was de A1 bereidt om 2 spelers aan ons uit te lenen. Ook leverde de afgelasting 's ochtends van het 2e nog een extra selectiespeler op en zo kon er alsnog met een groep van 15 man naar Kampen afgereisd worden. Omdat een aantal de dag ervoor een bruiloft hadden gehad, werd er door deze spelers om een wisselbeurt gevraagd. De beoogde basiself moest dus omgegooid worden. Na enig beraadslagen kwam de volgende basiself uit de hoge hoed van de leiders:

Dat de wedstrijden in de 5e klasse van een ander niveau zijn, bleek ook vandaag weer. We troffen wederom een goed voetballende ploeg. Maar de terugkeer van een aantal vaste waarden vergeleken bij vorige week, deed de ploeg toch wat beter staan. Met name de rust van Tom in de goal werd vorige week node gemist, maar ook het stofzuigerwerk van Gerbrand en de werklust van Timon werd vorige week gemist. Tel dit bij de kwaliteit op die de ploeg vorige week toch ook wel liet zien en dit leverde een interessante 1e helft op. In het begin was het aftasten geblazen door beide ploegen. WZC wachtte geduldig af en ving KHC rond de middellijn op. Gaandeweg de 1e helft werd de ploeg toch wel wat teruggedrukt, maar echt gevaarlijk werd KHC ook niet. De 1e 2 tegenvallers kwamen na ongeveer 20 minuten in de 1e helft. Hendrie had het zwaar en gaf aan dat hij gewisseld wilde worden. Ook Patrick kon niet verder. Hij was licht geblesseerd geraakt aan de knie. 2 wissels dus. Hendry Eilander verving Hendrie Rorije en Arne Joost verving Patrick. Het was jammer van de vroege wissels maar ze hadden ook een positief effect op de ploeg. De bal kon wat langer in de ploeg gehouden worden en WZC kwam zelfs op een 0-1 voorsprong. De bal werd achterin onderschept door Hendry en zijn dieptepass bereikte William die ineens vrij kon doorlopen naar de goal. Na vorige week toch enige kansjes om zeep te hebben geholpen, bleef hij nu ijzig koel en rondde deze mooie aanval af. Of het verdiend was is de vraag, maar het was wel een feit. Tot aan de rust werd deze voorsprong met misschien enig kunst en vliegwerk vastgehouden. In de rust werd duidelijk gemaakt dat er wat te halen viel, maar ook dat het niveau van de ploegen in deze klasse ook hoog is. KHC 3 kwam als herboren de kleedkamer uit. WZC werd ver teruggedrukt op eigen helft en kwam er eigenlijk nauwelijks meer uit. De bal kon niet meer in de ploeg gehouden worden, maar er werden ook niet echt veel gecreŽerd door KHC. Tot de 54e minuut en toen lag ineens de gelijkmaker achter Tom. Een goede bal werd achter onze verdediging gelegd en deze werd goed ingekopt door de spits van KHC. Opnieuw beginnen dus voor WZC, maar kon de ploeg dit nog. De trainer bracht jonkies Julian en Reyno voor Timon en Mark. In deze fase van de wedstrijd liet de ploeg zien om voor elkaar te willen werken. WZC zou het punt koesteren, maar bleef ook loeren op de ene counter. Er kwamen er nog 2. De 1e was 5 minuten voor tijd. Julian werd diep gestuurd, maar helaas voor ons had hij een beetje ruzie met de bal en voordat hij kon uithalen werd de bal van zijn schoen geplukt. De laatste kwam in de dying seconds van de wedstrijd en was een hele bijzondere voor de ploeg. Het was Reyno die scoorde en dat was op zich nog niet zo heel bijzonder. Het bleek de 1-2 en winnende en dat was mooi meegnomen. Nee het bijzondere er aan was dat zijn vader 17 jaar geleden ook deel uitmaakte van deze ploeg. 17 jaar geleden had de ploeg een kraamvisite van Reyno en uitgerekend Reyno mocht vandaag meedoen en de winnende scoren.
Was het verdiend. Nee niet echt. Het was een gestolen overwinning op een ploeg die al 3 jaar geen thuiswedstrijd verloren had. Een overwinning die wel zoet smaakte. een overwinning voor het team. Het team dat gestreden heeft voor de punten. Het team dat zich voor elkaar opofferde. Dat bleek ook in de kleedkamer. Iedereen moest toch even bijkomen en maandag wacht ons weer een wedstrijd. Het is een zware klasse, maar gezegd moet worden dat deze overwinningen mooier zijn dan de overwinningen met dubbele cijfers van vorig seizoen. Volgende week zaterdag komt koploper Zwolsche Boys op bezoek. Dit zal ook weer een zware beproeving worden. Zeker omdat de gehele ploeg as vrijdag een bruiloft bijwoont van Gerbrand en Erika. Maar dat is van latere zorg.
Rest ons nog de beide jonkies van de A1 en de trainers van A1 te bedanken voor hun medewerking. Ook Patrick wil ik vanaf deze plek bedanken voor zijn meespelen.

2. Hendrie Rorije, 13. Rein Rorije (c), 10. Arjan Palm, 3. Erwin Kersing
20. Timon Bijsterbosch, 5, Henri Doornink, 4. Gerbrand van der Horst, 8. Mark Meuleman
12. William van Ommen, 18. Patrick van der Bosch

wissels: 12. Arne Joost Douma, 14. Hendry Eilander, 7. Jullian Schuurman, 17. Reyno Rorije