Go Ahead Kampen 7 - WZC Wapenveld 3  0-5

Zaterdag 19 maart 2016        Go Ahead Kampen 7 - WZC Wapenveld 3    0-5

WZC snakte naar een overwinning. Er werd al geschreven dat het hoofd van de trainer op het hakblok lag. De 2 wedstrijden na de winterstop leverden 0 punten op. Dat het anders moest dat wist iedereen. Nu ook nog een resultaat neerzetten tegen Go Ahead Kampen. Voor het eerst dit seizoen hadden we ruim voldoende spelers. Helaas voor ons waren al onze keepers afwezig, maar de taak als doelverdediger werd voortreffelijk overgenomen door Reindert van de Vrugt. De 11 namen die mochten beginnen waren als volgt:

WZC had de toss gewonnen en mocht aftrappen. Vanaf minuut 1 oogde de ploeg niet erg scherp. Ballen werden te zacht ingespeeld, verkeerd aangenomen of er werd simpelweg geen medespeler gevonden. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Go Ahead Kampen de 1e minuten de gevaarlijkste ploeg was. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Zo waren de kansen in de 1e helft sowieso erg schaars. Na 15 minuten in de 1e helft nam WZC langzaamaan de regie over. Hoewel de ploeg niet erg denderend voetbalde de 1e helft, werd Go Ahead langzaamaan teruggedrongen en kreeg WZC ook kansjes. WZC drong meer en meer aan en het kon ook niet uitblijven dat de 0-1 viel. En eindelijk was daar William. Na een tijdje droog gestaan te hebben (Ja hij scoorde er wel 4 in een wedstrijd voor het 4e elftal) brak hij de ban. Hij bleef uiterst koelbloedig voor de goal en rondde af. WZC had meer balbezit, maar moest beducht zijn op de gevaarlijk uitvallen van Go Ahead. Vlak voor rust kreeg Go Ahead ook zijn beste kans. De spits van Go Ahead kon vrij uithalen op de 5 meter lijn. Deed bijna alles goed en iedereen had de gelijkmaker ook geteld. Ware het niet dat Reindert met een katachtige reflex de bal uit de kruising sloeg en over de lat deponeerde. De rust werd dan ook met 0-1 voorsprong gehaald. In de rust kwamen Douma en Mark voor Hendrie en Geert Jan in het veld en WZC voerde nu de boventoon. De 2e helft was net 10 minuten oud of het was wederom William die de wedstrijd op slot gooide. Uit een steekbal van Timon kon hij vrij op de goal afgaan en zo zijn 2e van de middag aantekenen. Herwin miste nog een uitgelezen mogelijkheid op de 0-3, maar het was WZC dat het spel dicteerde. William ging deze wedstrijd helemaal los. Zijn 3e kreeg hij na 60 minuten nog niet op zijn naam. Hoewel het wel zijn intentie was om hem te maken werd het laatste zetje gegeven door de verdediger van Go Ahead. Henry had ondertussen Timon vervangen en ook Geert Jan was weer in het veld gekomen voor Herwin. Alle remmen gingen nu los bij WZC. Met name Geert Jan was een plaag voor de verdediging. Uit een van zijn voorzetten wist William alsnog zijn 3e van de  middag te maken. Het slotakkoord was voor Henry Blom. Geert Jan wist hem geheel vrijstaand voor de goal te bereiken en zo schoot Henry de 0-5 op het scorebord. Een verdiende overwinning die de ploeg ook nodig had. Nu weer uitkijken naar de volgende wedstrijd. WHC is hierin de tegenstander.

1. Reinder van der Vrugt
2. Hendrie Rorije, 13. Rein Rorije (c) 10, Arjan Palm, 15. Erwin Kersing
20. Timon Bijsterbosch, 14. Hendry Eilander, 5. Henri Doornink, 17. Geert Jan Smit
6. Herwin IJzerman, 9. William van Ommen