Voorbeschouwing wedstrijden
3e elftal van W.Z.C. Wapenveld.

 


HOME

SELECTIE

FOTO'S

STAND BEKER

STAND COMP.

STATISTIEKEN

HISTORIE

 

 Voorbeschouwing WZC 3 - Qtie & friends


Na het seizoen afgesloten te hebben met een mooi 4e plaats in de competitie, is het as vrijdag 20 mei 2016 tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Een speciale wedstrijd, want het is de laatste voetbalwedstrijd van Rein Rorije. Als aanvoerder ging hij jaren voorop in de strijd. Het goede voorbeeld werd door hem gegeven en daarin trok hij de hele ploeg mee. Zowel op als buiten het veld was hij het verlengstuk van de trainers en spelers konden zich aan hem optrekken.

Na 1 seizoen A1, 3 jaar het 2e, 10 jaar het 1e en 15 seizoenen in het 4e is het nu genoeg geweest. Op 46 jarige leeftijd vindt hij het wel welletjes en draagt hij het stokje over aan de jongere garde. (wat zal de gemiddelde leeftijd ineens zakken)

15 jaar het 4e elftal, waarin toch wel de nodige successen te noteren vielen. 2x een halve finale voor de beker, waarin WVF 9 tot 2x toe met de zege aan de haal ging. In het seizoen 2011 / 2012 was WVF duidelijk de betere ploeg (hierin ontbrak Rein), maar had de score ook wel andersom kunnen wezen. In 2013 / 2014 had de ploeg misschien wel in de finale moeten staan. Beide ploegen waren toen gelijkwaardig aan elkaar en na de gelijkmaker in de 65e minuut had WZC moeten doordrukken en kunnen winnen. Helaas verloor WZC 4 deze wedstrijd ook nipt.

De 15 jaar leverde ook 2 kampioenschappen op. Na zijn kampioenschap met het 1e in 1992 / 1993 was het in 2011 / 2012 raak met het 4e met een kampioenschap in de 6e klasse. Na een hevige strijd om het kampioenschap met IJVV 10 was het uiteindelijk WZC 4 dat kampioen werd. Uit dit elftal zullen vanavond ook verschillende spelers op het voetbalveld terugkeren. Na een jaar 5e klasse met een goede 7e plaats keerde de ploeg in 2013 / 2014 terug in de 6e klasse. Vorig seizoen werd de ploeg met een nieuw geraamte weer kampioen in de 6e klasse. Nu was ESC 6 een geduchte concurrent, maar op een zonnig zomerdag bij Heerde mocht de ploeg weer de platte kar op.
Het laatste seizoen van Rein leverde een mooie 4e plaats in de 5e klasse op. 't Harde 3 werd terecht kampioen, maar daaronder zorgde WZC 3 toch voor verschillende verassingen, waaronder de overwinning op KHC 3 in de laatste seconde.

Aan het begin van het huidige seizoen gaf Rein aan dat dit zijn laatste seizoen zou wezen. Hij wilde nog 1 jaar alles geven en dan afsluiten. Voor diverse mensen binnen het elftal kwam het als een schok, maar we wisten ook allemaal dat dit er een keer aan zou komen. Het idee ontstond toen meteen om aan het einde van het seizoen nog 1x met de voltallige selectie te gaan voetballen tegen een elftal met kampioenen van weleer, aangevuld met spelers die Rein er nog graag bij wilde hebben. Al met al staan er 2 leuke selecties tegenover elkaar.

Spelers als Gert Burgmeijer (topscoorder 11/12), Erwin Fiks (vice topscoorder 11/12) Wim Regterschot (assistkoning 11/12), Dennis Stijf (rechtsback 11/12), Maarten Buter (linksback 11/12), Erik Stapper (laatste man 11/12), Hendri Draaijer (aanvaller 14/15), Pascal Kwakkel (keeper 14/15) en Alexander Kwakkel (bekeravontuur 13/14) zullen hun opwachting maken. Daarnaast zullen Hermen Rorije (1e), Wilmer Rorije (1e), Ramon Rorije (kampioen c2 15/16), Arjan Rorije (begin jaren WZC 4), Dianne Rorije (Heerde dames), Gemma Rorije (dames Heerde), Jorien Wensink (dames Heerde) en Rijnt van der Vrugt (Wapenveld 2) ook schitteren op het veld. De scheidsrechter van deze avond is Eddy Eikelboom, die veruit de meeste wedstrijden van ons gefloten heeft.

Rein zal na deze wedstrijd gaan genieten van zijn vrije tijd. Er is nog genoeg om het huis te doen en natuurlijk zal hij bij het 1e regelmatig langs de zijlijn staan om zijn beide zoons aan te moedigen. Hopelijk zien wij hem ook nog vaak genoeg om de 3e helft met ons door te brengen.

Rein bedankt voor alle mooie jaren die je met ons doorgebracht hebt op zowel het veld als na afloop in de kantine. Je blijft altijd welkom op de training en als het toch weer gaat kriebelen, kun je altijd weer op je plekje achterin rekenen. We gaan je missen in ons elftal!!

Geniet vrijdagavond nog een maal van alle successen en van de wedstrijd, om daarna je schoenen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen. Nog 90 minuten alles geven en dan mag je gaan genieten van de "vrije" tijd die je over houdt.

 

Overname foto's en artikelen alleen toegestaan onder vermelding van bron en/of naam www.wzcwapenveld3.nl 2009